Gerdien Jansen Kindcoaching

Gerdien Jansen > aanbod > lezingen

lezingen

Waar?

Paddepoel 1

Angeren

 

of op locatie

 

Wanneer?

op aanvraag

 

 

Sterrenreis-opleiding voor leerkrachten en andere professionals:

 

In mei 2017 start de eerste 'Sterrenreis-opleiding'. De opleiding bestaat uit 4 dagen, die ik in 2 tweedaagse vorm geef. In de opleiding zal je het volledige programma doorlopen zoals de kinderen dit ook doorlopen, met als aanvulling verdieping, achtergrondinformatie en kennis. Met het doorlopen van de training en de aangeboden kennis ben je volledig uitgerust om vol vertrouwen de Sterrenreis-training zelf aan te kunnen gaan bieden.

 

De Sterrenreis voor kinderen is een talentgerichte, creatieve groepstraining waarbij vooral gewerkt wordt aan het welbevinden van de kinderen, het helpen van kinderen om meer (zelf)vertrouwen op te doen, ze helpen om zichzelf beter te leren kennen en hier ook daadwerkelijk trots op te kunnen en mogen zijn. Werken vanuit talenten versterkt het innerlijke kind en hiervan gaat het groeien. Groei maakt sterk, sterk maakt krachtig en krachtig maakt veerkrachtig... een talent dat je zo nodig hebt in de maatschappij waarvan zoveel van je gevraagd wordt en die met regelmaat zorgt dat je valt… we vallen allemaal… maar met voldoende veerkracht weet je weer hoe je op moet staan!

 

In de training komt niet alleen het individuele kind aan bod, maar krijgt ook het groepsproces de aandacht. De kinderen zijn onderdeel van de groep, en mogen ook leren zich in deze groep te bewegen. Daarom ook, staan sociale vaardigheden, samenwerken en elkaar (leren) begrijpen centraal.

 

Dit alles is gegoten in de sfeer van het boek de Sterrenplukmachine. In dit boek staan vier personages centraal. Alle vier gekoppeld aan hun eigen element; aarde, water, vuur en lucht. De kinderen (en jullie) gaan op zoek naar de personage, het element, waarbij je je het meest thuis voelt. Bij ieder element zijn verschillende coachende werkvormen en al deze werkvormen gaan we doorlopen. Ik ben van mening dat wanneer je zelf doorleeft wat de kinderen in deze training zullen gaan doorleven, je dan pas écht een Sterrenreis-begeleider kan zijn. Na afloop van deze opleiding ben je bevoegd om ook de Sterrenreis te gaan geven.

 

Wil jij ook deze prachtige, liefdevolle groepstraining aan jouw werkvormen toevoegen, of hiermee bijvoorbeeld op jouw school of in jouw klas aan de slag gaan? Ga dan als professional mee op Sterrenreis en bekwaam je in deze mooie materie!

 

 

 

Data:

1, 2, 18 en 19 april 2019

11, 12 juni en 4 en 5 juli 2019

30 september, 1 oktober en 10 en 11 oktober 2019

 

van 09.30 uur tot 17.00 uur

 

Kosten:

€ 595,00 excl. btw

 

 

 

 

 

 

 

Lezingen:

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs en het werken met coachkinderen en ouders, kan ik op een inspirerende manier mensen ‘meenemen’ in een verhaal over (kind) specifieke onderwerpen. Ik verzorg lezingen over:

 

> Kind van 9:

De specifieke ontwikkelingsfase van kinderen tussen de 8 en de 10 jaar. De periode waarin het logisch          denken zich dusdanig ontwikkelt, dat kinderen zich heel bewust worden van het feit dat ze onderdeel zijn van een groter  geheel (het gezin, de voetbalclub, de klas, de school...). Daar vinden ze iets van, ze ontwikkelen een eigen mening en... ze realiseren zich terdege dat de ander ook iets van hen vindt! Met alle gevolgen van dien.

 

Eerstvolgende lezing 'Kind van 9': 19 februari 2019 theater Kees in Huissen. Inloop 19.45 uur, start 20.00 uur.

 

> Kinderkunde:

 

Wie ben ik en wie is de ander? Die vraag stellen kinderen (en ook volwassenen) zich vaak. Ik neem je mee in het verhaal van de dieren van Axenroos. De karakterkenmerken van deze prachtige dieren en de herkenning bij je kind, jezelf en de ander helpt voor een stuk zelfreflectie en bewustwording. Ook komt tijdens deze lezing een groot kwetsbaar stuk van jou als ouder, jij als persoon, bloot te liggen. Namelijk 'mogen zijn wie je het diepst in je hart het liefst zou willen zijn'.

 

De 'kindkunde-lezing' geeft meer duidelijkheid over de gedrgaskenmerken van je kind, of van jezelf. Dat vergroot je bewustwording en je kijk op jouw kind of misschien wel de kinderen uit je klas. Met deze inzichten zijn er veel mogelijkheden om hier op voort te borduren.

 

Eerstvolgende lezing 'Kinderkunde': 17 april 2019

 

 

© 2019 Gerdien Jansen Kindcoaching

KvK nr. 54024935