Gerdien Jansen Kindcoaching

Gerdien Jansen > aanbod > (kind) coaching

(kind) coaching

Waar?

Huismanstraat 23a

Huissen

Kindcoaching of oudercoaching?

Tussen de 8 en 10 jaar verandert er veel voor een kind. Kernwoorden voor deze specifieke leeftijdsfase zijn bewustwording, eenzaamheid, behoefte aan privacy en een intense manier van het beleven van emoties. Er komen veel kinderen uit deze leeftijdscategorie bij mij in de praktijk.  Ze worstelen met deze aspecten, voelen zich soms eenzaam en hebben met regelmaat het gevoel dat niemand ze begrijpt. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen prima te coachen. Juist vanwege de bewustwording. Ze mogen zonder in conflict te komen met hun loyaliteitsgevoel, hun hart openen. Ik probeer de wereld door de ogen van het kind te zien en te begrijpen, en reik dan handvatten aan om de wereld én zichzelf te begrijpen.

 

Ik zet verschillende werkvormen in. Onder andere muziek, spel, natuurbeleving, creativiteit en gesprek. Na een intakegesprek zijn drie tot vijf coachmomenten in de regel genoeg om daarna een kind weer zelfstandig verder te kunnen laten groeien.

Zijn kinderen jonger dan 8-9 jaar, dan werk ik liever op een andere manier. Jonge kinderen zijn nog niet voldoende in staat om het aangereikte zelfstandig in te zetten. Hiervoor hebben ze de hulp van hun ouders nodig.

‘Je ontdekt  meer van iemand door een uur met hem te spelen dan door een jaar met hem te praten’, aldus Plato. Ik speel en observeer, praat en kijk, voel en verbind en dat doe ik dan het liefst met de ouder(s) erbij. Nadat ik twee of drie keer met het kind (en de ouder(s)) gewerkt heb, bespreek ik in een evaluatiegesprek mijn bevindingen.

 

Het komt steeds vaker voor dat ik ouders coach en begeleid. Ik houd van kinderen, hun puurheid en nieuwsgierigheid, hun onbevangenheid en de kunst om te genieten. Maar schuilen deze kwaliteiten niet in elk van ons? Vandaar dat ik het werken met ouders ook zo mooi vind. Niet zozeer om opvoedkundig advies te geven, maar om ouders te helpen om inzicht te krijgen in hun eigen onzekerheden, in hun eigen  angsten, hun eigen kwaliteiten en hun onvoorwaardelijke liefde voor hun kinderen. Juist die onvoorwaardelijke liefde maakt dat ze veel meer op hun intuïtie zouden mogen vertrouwen. Soms is dit vertrouwen even weg. Ik help graag om het weer terug te vinden!

© 2019 Gerdien Jansen Kindcoaching

KvK nr. 54024935